secretariat@faa.unibuc.ro Program with the public:
Mon. - Thu.: Hours 12-14

Acest site este tradus automat cu ajutorul Google Translate!
Accesează aici varianta full a siteului în Română!

Trei cadre didactice ale Universității din București, printre noii membri corespondenți ai Academiei Române

Miercuri, 25 octombrie 2023, în cadrul „Adunării Generale” a Academiei Române, trei membri ai comunității academice a Universității din București au fost aleși membri corespondenți ai prestigioasei instituții.

Astfel, prof. univ. dr. emerit Cristian George Panaiotu, cadru didactic la Facultatea de Fizică a Universității din București și doctor în Paleomagnetism aplicat în probleme de geodinamică din anul 1999, a fost ales membru corespondent al Secției de științe geonomice a Academiei Române.

În anul 1992, prof. univ. dr. emerit Cristian George Panaiotu a fost distins cu premiul Academiei Române „Ștefan Hepites” pentru Fizica Pământului – Geonomie. 

Prof. univ. dr. Rodica-Ileana Zafiu, cadru didactic la Facultatea de Litere a Universității din București, un pilon al lingvisticii românești contemporane și un exemplu de excelență în mediul academic, a fost aleasă membru corespondent al Secției de filologie și literatură.

De asemenea, contribuția prof. univ. dr. Rodica-Ileana Zafiu la lingvistică română a fost recunoscută prin premiile „Timotei Cipariu” și „Bogdan Petriceicu Hașdeu” ale Academiei Române. 

Prof. univ. dr. Dragoș Paul Aligică, cadru didactic la Facultatea de Administrație și Afaceri a Universității din București și doctor în științe politice la Indiana University, Bloomington, în economie, la Academia de Studii Economice București şi în sociologie, la Universitatea din Bucureşti, a fost ales membru corespondent al Secției de filosofie, teologie, psihologie și psihologie a Academiei Române

La începutul lunii mai 2023, prof. univ. dr. Dragoș Paul Aligică a fost ales membru în Academia Europaea (The Academy of Europe), unde este asociat secțiunilor „Guvernare, instituții și politici” și „Schimbare socială și gândire socială”.