secretariat@faa.unibuc.ro Program with the public:
Mon. - Thu.: Hours 12-14

Acest site este tradus automat cu ajutorul Google Translate!
Accesează aici varianta full a siteului în Română!

Aur pentru echipa Universității din București în cadrul competiției europene Markstrat 2024

 

În perioada 29 ianuarie – 2 februarie 2024, Universitatea din București a organizat pentru a doua oară, prin Facultatea de Administrație și Afaceri

și Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Competiția Internațională Markstratîn cadrul Consorțiului European DUKENET.

La concursul internațional care a avut ca participanţi 64 de profesori, mentori şi studenţi din Polonia, Spania, Italia, Germania, Bulgaria şi România, echipa UB a obținut din nou rezultate remarcabile.

Astfel, delegația Universității din București, condusă de prof. univ. dr. Magdalena Iordache-Platis, prorector UB pentru Studenți, managementul calității, sustenabilitate și responsabilitate socială, de prof. univ. dr. Răzvan Papuc, decan al Facultății de Administrație și Afaceri, de conf. univ. dr. Daria Protopopescu, cadru didactic la FLLS, de prof. univ. dr. Diana Ioniță, coordonator al secției Limbi Moderne Aplicate (LMA) din cadrul FLLS, de lect. univ. dr. Ștefan-Alexandru Catană și de lect. univ. dr. Cătălin Grădinaru, cadre didactice la FAA, alături de studenții celor două facultăți, a înregistrat un succes important în cadrul competiției europene găzduite în 2024 de Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a UB.

Echipa a reușit să câștige trei medalii de aur (Ilie Luiza-Elena, Spînu Luigia și Radu Gabriel Velcea), trei medalii de argint (Antonio Alexandru Frățilă Borcan, Mihai Andi Bobes, Miruna Gabriela Tudose), șase medalii de bronz (Paraschiv Andreea Cristina, Albița Alexandru Ioan, Cucu Cosmin, Demerdjiev Krste, Mujoiu Alexandru, Zamfir Damian), plus șase medalii de aur obținute de către profesorii UB.

Și la edițiile precedente ale concursului, Universitatea din București, reprezentată de studenți ai FAA și ai FLLS, a ocupat în repetate rânduri podiumul competiției europene Markstrat. Numai anul trecut, în anul 2023, la competiția organizată în Kassel, Germania, cei șapte studenți participanți ai UB au obținut o medalie de aur (Tiriplica Cristian Ionuț), o medalie de argint (Tîrchilă Miruna), cinci medalii de bronz (Marcu Amalia-Alexandra, Marinescu Andreea, Manea Andra Diana, Stancu Maria-Luiza, Castellano Luca Anton), plus cele patru medalii de aur obținute de către profesorii coordonatori din cadrul UB. Mai multe informații despre ediția din anul 2023 a competiției pot fi consultate aici.

Mentori echipelor UB, toți foști laureați ai competiției

Impresionantă a fost și echipa de mentori atât din România, cât și din Polonia și Germania, devotamentul și profesionalismul lor facând din această competiție un real succes, iar medaliile de aur au confirmat acest fapt: Amalia-Alexandra Marcu, Maria-Luiza Stancu, Wanda Majchrzak, Mirna Nabil Elmalah, Błażej Bloch, Codruț Cristea, Adina Maria Ghiță, Dragoș-Silviu Bojian, Andreea Irina Marinescu, Johan Klee, Bianca Ioana Mihalache.

Toți cei 5 mentori ai echipelor UB, formate din 16 studenți ai Facultății de Administrație și Afaceri și ai Facultății de Limbi și Literaturi Străine sunt la rândul lor laureați ai competiției.

Markstrat: un joc de echipă, în care viziunea se împletește cu strategia

Markstrat Simulation Game presupune jocul în echipe internaţionale, luare de decizii pe baza unui manual studiat dinainte, elaborarea a două rapoarte care să evidenţieze viziunea, misiunea şi strategia echipelor, competenţele de limbă engleză, toate acestea culminând cu prezentarea proiectului, evaluată de un juriu internațional alcătuit din profesori ai celor şase universităţi participante.

Medaliile obţinute reprezintă plus-valoare în portofoliul de angajare al studenţilor participanţi.

Nu în ultimul rând, pentru a ocupa podiumul, echipele participante vor demonstra competențe care țin de lucrul în echipă, viteza şi spontaneitatea luării de decizii sau găsirii de soluţii, munca în regim de stres, competenţa de autoevaluare şi de reacţie în situaţii-limită.

Este un proces în care, în calitate de student-participant, nu doar înveți, dar, mai presus de toate, te maturizezi pentru a putea face mai târziu față oricăror provocări pe care viața ți le poate oferi.

Universitatea din București este afiliată din anul 2008 Consorțiului European DUKENET, alături de Spania, Italia, Germania, Polonia, Bulgaria, Slovacia, Ungaria, Finlanda, Olanda.